Codex Alimentarius
És un conjunt de normes i estàndards internacionals de compliment voluntari com, per exemple, guies de bones pràctiques higièniques, normes de qualitat i altres recomanacions en l’àmbit alimentari que tenen com a objectiu protegir la salut dels consumidors i també contribuir a un comerç més just. Per a què aquest conjunt de normes siguin aplicables s’han de transferir a la legislació de cada país.
https://www.fao.org/fao-who-codexalimentarius/codex-texts/all-standards/es/
Rasff
És una eina que disposen les autoritats competents Europees per intercanviar informació relativa a alertes en aliments i pinsos detectades tant en controls oficials com pels propis operadors alimentaris.
A més, al portal RASFF hi ha una base de dades on es poden consultar el resum de les alertes notificades en aliments i pinsos. Aquesta base de dades permet cercar la informació per categoria de producte, acció presa, tipologia de producte, etc.
https://webgate.ec.europa.eu/rasff-window/screen/search
Aesan
És l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició els quals publiquen informació interessant a la pàgina web. A més, disposen d’un buscador d’empreses alimentàries inscrites al “Registre Sanitari d’Empreses i Aliments”.
Destaquem que a la part de sota de la pàgina inicial publiquen mensualment totes les novetats legislatives en matèria d’alimentació.
https://www.aesan.gob.es/AECOSAN/web/home/aecosan_inicio.htm
ASPCAT
És l’Agència de Salut Pública de Catalunya. A l’apartat de publicacions hi ha penjades guies de pràctiques correctes d’higiene molt útils enfocades a diferents sectors alimentaris.
https://salutpublica.gencat.cat/ca/inici/index.html