Els Plans de Prerequisits o una altra manera d’anomenar-los que per a mi és més entenedora “els autocontrols” són uns plans que les empreses alimentàries tenen establerts i què contribueixen a que els seus productes siguin més segurs per als consumidors. A més, si es porten ben portats també ajuden al bon funcionament de l’empresa. I per què dic si es porten ben portats? Bé, ho dic perquè massa sovint aquests plans es redacten perquè la normativa així ho marca però després es deixen oblidats a un calaix. I també massa sovint, enlloc d’entendre’ls i ser conscients de la importància de la seua correcta aplicació es veuen com una molèstia. El que és més greu, si més no per a mi, és que les tasques que s’hi indiquen no s’integren al treball del dia a dia. Per tant, dies abans de tenir aquella inspecció, auditoria o visita d’un client important una o més persones de l’empresa han de posar al dia els registres i tornar a rellegir tots els documents per veure que hi posa.
En aquests cas descrit anteriorment els autocontrols són com una molèstia. Evidentment, no s’obté cap benefici de tenir els plans d’autocontrol redactats i oblidats. I el que es més greu, en aquests casos, els perills que els plans haurien de controlar no es controlen.
Si ets una empresa alimentària i t’has vist reflectit al text de sobre i vols canviar la situació no dubtis en contactar-me. Us puc ajudar, us puc ajudar a donar un sentit als registres, a racionalitzar el número de registres fets, a no documentar coses innecessàries i sobretot a ser més eficients i no perdre hores de treball registrant coses passades.
Si vols fer-ho bé, estic per ajudar-vos.
p.s: properament publicaré un resum de cadascun un del plans de prerequisits per tal de donar-vos una idea bàsica de per a què serveixen i com us poden ser d’utilitat